Program

Våra kommande filmer och föreställningar:

Åldersgräns: Från 7 år | Längd: 101 minuter

THE WIFE är, med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. THE WIFE avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen.

Åldersgräns: Barntillåten | Längd: 90 minuter

Grinchen är en cynisk, vresig typ som lever sitt liv i ensamhet, i en grotta uppe på ett högt berg, med sin hund Max som enda sällskap. Därifrån blickar han ner på invånarna i Vemdalen. Varje år runt juletid stör de hans ensamhet med sina högljudda och färgsprakande festligheter. Grinchen hatar verkligen julen och till slut får han nog och bestämmer sig för att han ska klä ut sig till jultomten - och stjäla den! Men allt förändras när han konfronteras med en ung flickas storsinta julkänsla.

Åldersgräns: Okänt | Längd: 113 minuter

Under flykten 1987 hittar Bumblebee skydd på skrotgården i en liten strandstad i Kalifornien. 18-åriga Charlie upptäcker Bumlebee skadad och obrukbar men när hon återupplivar honom märker hon snabbt att det här är ingen vanlig, gul VW-bubbla.

Åldersgräns: Barntillåten | Längd: 112 minuter

Lyckligare kan ingen vara kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. En dråplig och rörande film om mänsklighetens främsta gemensamma nämnare, längtan efter att älska och att bli älskad.

 

Åldersgräns: Barntillåten | Längd: 63 minuter

Ännu ett nytt härligt bioäventyr med Bamse och hans vänner intar biograferna. I denna film återser vi många karaktärer vi mött i de tidigare två filmerna och de tar oss med på ett spännande nytt äventyr både på land och till havs, där våra vänner möter nya typer och utmaningar. I Bamse och Dunderklockan måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå.

 
Mary Poppins kommer tillbaka (sv tal)

Åldersgräns: Barntillåten | Längd: 130 minuter

Emelie Blunt är Mary Poppins, den praktiskt taget helt perfekta barnsköterskan med unika magiska färdigheter. Hon kan förvandla den tråkigaste uppgift till ett oförglömligt, fantastiskt äventyr. I den här helt nya uppföljaren kommer Mary Poppins tillbaka för att hjälpa nästa generation i Banks-familjen hitta den glädje som saknas i deras liv. Den gåtfulla barnsköterskan får hjälp av sin vän Jack (Lin-Manuel Miranda), en optimist som har till yrke att tända lamporna på Londons gator, och som sprider både ljus och glädje

 
Vit Jul Filmfestival 2018

Åldersgräns: Okänt

Årets Vit Jul Filmfestival presenteras av Junis och UNF i Ockelbo. Vi erbjuder alla upp till 25 år att se filmerna gratis. Övriga är också välkomna, men får då betala ordinarie pris. Bakgrunden till Vit Jul kampanjen är att julen är barnens högtid och att de ska få skapa fina julminnen med trygga och nyktra vuxna. Mer information om Vit Jul hittar du på www.vitjul.se Nedan finns årets filmer: Kl 11:15 Hodjas flygande matta Kl 13 Halvdan Viking Kl 15 Nötknäpparen och de fyra världarna Kl 18 Mortal Engines Kl 20:30 Robin Hood

Åldersgräns: Från 7 år | Längd: 89 minuter

Sune är hemma från skolan de första dagarna i mellan stadiet. När han kommer tillbaka är hans plats upptagen av en kille som är rolig, snygg, populär och lite mer tjejtjusare än Sune. Till råga på allt heter han också Sune. Vår Sune blir kallad Sune 2 och han känner sig ersatt. När dessutom den nye Sune får huvudrollen I skolans pjäs Romeo och Julia finns ingen återvändo. Hela familjen engageras i kampen för att Sune ska få vara Sune, eller åtminstone Sune 1!

Åldersgräns: Okänt

På www.bio.se finns kommande filmer till Rio biografen.

 
Doctor Who Nyårsspecial INSTÄLLT

Åldersgräns: Barntillåten | Längd: 65 minuter

INSTÄLLT Pga att alla biovisningar globalt av Doctor Who är inställda. Vi beklagar så mycket.